PROIECT - AP. CISMIGIU

Eşti aici

9084

Profil beneficiar: tânăr avocat, a achiziţionat acest apartament de 2 camere cu suprafata de 42 mp dintr-un bloc construit in 1965, situat într-o zonă centrală, pentru a-l utiliza iniţial ca locuinţă proprie, având în vedere opţiunea de a-l închiria pe viitor în regim hotelier.

Acest scenariu a presupus din start o provocare, şi anume de a realiza o amenajare care să îndeplinească cerinţele celor două funcţiuni diferite. Spaţiul nefiind foarte generos, soluţia a însemnat, în primul rând, proiectarea unul mobilier pe comandă desemnat nevoilor fiecărei încăperi. Dispus perimetral pentru a oferi un aer cât mai aerisit, acesta asigură necesarul spaţiilor de depozitare şi permite totodată desfăşurarea diverselor activităti.

Cromatic, amenajarea propune un cadru netru, format din nuanţele pereţilor şi a mobilierului custom (gri, alb, lemn natur) pe care se aştern accente de culoare care duc cu gândul la vacanţă (albastru, turcoaz, galben). Pereţii vopsiţi în gri deschis pun în evidenţă mobilierul alb, creând o atmosferă deschisă şi elegantă.

Holul este zona de acces către toate celelalte încăperi. Aici se află două corpuri de depozitare: un cuier cu pantofar integrat şi un dulap cu o adâncime generoasă pentru stocarea diverselor obiecte de uz casnic. Placarea cu oglindă a corpurilor a fost aleasă pentru a oferi iluzia unui spatiu mărit.

Baia a fost extinsă prin desfiinţarea unei debarale existente în configuraţia iniţială a apartamentului, pentru a face loc spaţiilor de depozitare şi a maşinii se spălat rufe. Contrastul dintre finisajele din piatră naturală (marmură şi ardezie) asigură o dinamică a spaţiului, iar accentele de galben şi turcoaz sunt binevenite în atmosfera monocromă a încăperii.

Culoarea turcoaz a mobilierului şi faianţa hexagonală “patchwork” dau un aer  retro bucătăriei, iar fâşia de vopsea cu finisaj de tablă de scris este un element contrastant. Spaţiul îngust a presupus montarea de perete a unei mese pliante de la Ikea, zona principală de luat masa fiind amenajată în living.

Mobilierul din dormitor este simplu, alb, şi menţine ideea unei atmosfere luminoase. Acest aspect este susţinut de uşile glisante placate cu oglindă ale dressingului, care oferă iluzia unui spaţiu dublat. Atenţia este îndreptată către peretele tapetat cu un model floral, urmat de asimetria realizată prin alegerea unor obiecte diferite de mobilier pe post de noptiere.

Livingul se împarte în zona de relaxare şi colţul de luat masa. Mobilierul pe comandă este cel care leagă şi în acelaşi timp delimitează aceste spaţii. Masca de calorifer funcţionează ca un pervaz prelungit, iar în continuarea acesteia, pe peretele opus canapelei am proiectat un ansamblu de mobilier deschis, format din plăci de PAL simple sau duble, din care se conturează o bibliotecă  şi banchete de şedere pentru dining. 

Traseul de pe pererete al cablului lustrei din zona de dining şi panoul din tablă perforată situat deasupra canapelei sunt elemente decorative îndrăzneţe, care duc cu gândul la  libertatea călătoriilor.

Contact Details

România
0040 753 095 670