PROIECT - AP. TITAN

Eşti aici

642

Profil beneficiar: tânăr student la medicină în an terminal, a dorit să amenajere acest apartament de 2 camere si cu suprafata de 50 mp, pentru a-l utiliza ca locuinţă proprie.

Apartamentul fiind situat într-un bloc socialist, construit in 1967, provocarea a fost de a-l adapta la nevoile actuale, utilizând la maxim spaţiul din configuraţia existentă a camerelor.

În acest sens, a fost proiectat mobilier pe comandă în nuanţe de alb şi lemn natur, pe alocuri placat cu oglindă, care să îndeplinească cerinţele de depozitare, dând senzaţia unui spaţiu aerisit şi bine ordonat.

Accesul în apartament şi mai departe în fiecare încăpere a acestuia se realizează printr-un hol generos, în care este integrată zona principală de depozitare. Lamele de lemn dau un aer geometric şi în acelaşi timp natural spaţiului, fiind un element care se regăseşte şi în living, astfel realizându-se un design unitar.

Suprafaţa mică a băii limitează opţiunile de depozitare, în concecinţă am propus soluţia unui dulap suspendat deasupra lavoarului, având uşile placate cu oglindă. Beneficiarul a dorit înlocuirea căzii cu un duş de tipul “walk-in”. Atmosferă monocromă dată de gresia şi faianţa în nuanţe de gri este încălzită de accentele lemnului natur din mobilier.

Configuraţia bucătăriei a însemnat proiectarea mobilierului pe o singură latură a acesteia, care să integreze cuptorul şi plita pe gaz, maşinile de spălat rufe şi vase. Frigiderul a fost poziţionat pe latura opusă, în dreapta locului de luat masa destinat pentru două persoane. Acesta se continuă cu o masca de calorifer în dreptul ferestrei. Nuanţele neutre ale mobilei au permis propunerea unui perete accent de culoare verde-mentă care să ofere un plus de energie încăperii.

În dormitor, placarea cu cărămidă apartentă albă şi fototapetul grafic  în nuanţe de alb şi gri deschis oferă luminozitate încăperii. Dulapul de haine păstrează linia  minimalistă a mobilierului, iar simeria creată de noptiere şi corpuri de iluminat încadrează  patul tapiţat de la Somproduct, punându-l în evidenţă. Nuanţa draperiilor este acelaşi verde-mentă care se regăseşte pe pereţii din bucătărie şi living.

În living, se remarcă ca element principal  riflajul de lemn care delimitează cele două zone: de relaxare şi de studiu. Beneficiarul a dorit un  spaţiu special destinat pentru birou, iar pe toată suprafaţa peretelui opus ferestrelor am propus un ansablu de mobilier de depozitare. Acesta cuprinde mai multe casete deschise, printre care cea mai mare fiind gândită ca o zonă de şedere pentru citit.

În dreapta colţarului este situată o masă extensibilă de la Ikea, pentru 4-6 persoane. Covorul şi tablourile în culori vibrante completează paleta cromatică existentă, formată din nuanţe de griuri şi bejuri.

Balconul a fost de asemenea înclus în proiectul amenajării, nefiind destinat exclusiv depozitării. Un dulap a fost proiectat pe dimensiunile unei nişe în perete, iar opus acestuia este un loc de şedere format dintr-o comodă cu sertare. În spatele acesteia se află un alt riflaj de lemn orizontal. O zonă de socializare, unde se poate servi cafeaua este alcătuită din măsuţa şi scaunele pliante de la Ikea.

Contact Details

Bucuresti
România
0040 753 095 670