Apartament Sudului

Eşti aici

297

Amenajarea unui apartament dintr-un bloc construit cu zeci de ani în urmă este o mare provocare, deoarece standardele de viaţă din prezent nu mai corespund felului în care au fost gândite aceste locuinţe. Destinat unei familii tinere cu doi copii, apartamentul de 60mp compus din hol intrare, bucătărie, living, sas, două dormitoare, două băi şi două balcoane, s-a dorit să fie amenajat într-un mod cât mai practic, în care să se eficientizeze la maximum spaţiul existent.

Accesul in apartament se face printr-un hol lung, unde se afla doua debarale a caror configuratie a fost pastrata, schimbandu-se doar usile, la care se alatura un corp de cuier cu bancheta.

Mobilierul din bucatarie este in forma de L, desfasurandu-se pe lungimea a doi pereti astfel incat sa cuprinda cat mai mult spatiu de depozitare.

Livingul se deschide total spre balcon, renuntand la usile si geamurile initiale, astfel adaugandu-se un plus de spatiu. Hexagoanele sunt un laitmotiv estetic al acestei amenajari, fiind o decoratiune preferata in mod special de beneficiar. Acestea sunt confectionate din pluta cu invelis textil, avand deasemenea un rol fonoabsorbant.

Balconul care se desfasoara de-a lungul bucatariei si livingului include un spatiu de birou si o zona de relaxare.

Provocarea majora a acestui apartament a constat in construirea unei bai secundare in spatiul dormitorului matrimonial. Acest lucru a insemnat micsorarea considerabila a incaperii, insa am reusit sa dispunem corpurile de mobilier astfel incat sa satisfaca nevoile de depozitare.

În camera copiilor se află 2 paturi, dintre care unul supraetajat, un dulap până în tavan şi un birou.